sreda, 6 decembra, 2023

Publika uživala u duodrami „Uspomene Sare Bernar“ prve večeri Festivala malih pozorišnih formi

Pročitaj

Zaječarska publika je prve večeri 6. Festivala malih pozorišnih formi imala priliku da uživa u duodrami „Uspomene Sare Bernar”.

Predstava je nastala u koprodukciji JUK „Herceg Fest” i Hercegnovskog pozorišta iz Crne Gore, prema tekstu Džona Marela, u adaptaciji i režiji Staše Koprivice.

Igraju Tanja Bošković i Dejan Đonović.

Predstava, prema rečima rediteljke, istovremeno komedija i melodrama ne govori samo o životu i smrti slavne glumice Sare Bernar već i o pozorišnoj umetnotsti uopšte.

Naša proslavljena glumica Tanja Bošković, kojoj nije prvi put da igra u Zaječaru, a prošle godine je bila i član žirija na festivalu „Dani Zorana Radmilovića”, posle predstave je istakla da je Zaječar postao važan na kulturnoj mapi Srbije kada je pozorište u pitanju.

„Ja sam zadivljena. Alal vera. Igrala sam pre nekoliko godina ovde i sa velikom radošću se sećam tog perioda. Mislim da se ovo pozorište trudi da kulturni centar postane svaki grad u ovoj zemlji. Sa moje tačke gledišta to je jako važno jer je to način da se neguje jezik, da se odneguje misao, da se odneguje publika koja će doći na studije u neki veliki grad i vratiti se, slava gospodu, u svoj Zaječar i sve te fine stvari dovesti ovde”, rekla je naša filmska diva koja je imala samo reči hvale i za kolegu Dejana Đonovića koji tumači lik Sarinog sekretara, kao i za rediteljku Stašu Koprivicu.

“Jeste li videli mog partnera Dejana Đonovića? On je takav dženlmen i takav gospodin u odnosu prema glumicama, prema svima. To je tako uzbudljivo i divno. On je jedan od retkih glumaca koji ima to dostojanstvo i veliko poštovanje prema ženi. On zna da je biti glumica jedino teže nego biti glumac. Staša Koprivica je jedna izuzetno široka žena, velikog neba iznad glave i velike tolerancije. Divan proces smo imali. Od komada koji je na prvom čitanju trajao tri ipo sata mi smo napravili komad od sat i dvadeset a da ništa nismo izgubili od suštine. Sve što je pisac koristio je istina i autentično i za mene je bila poslastica da igram Saru Bernar”, istakla je Tanja Bošković , koja je za ovu ulogu zimus na 27. Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu osvojila Nagradu za najbolju glumicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img