subota, 1 oktobra, 2022

PU Zaječar: „S ponosom ćemo nositi u srcu kolegu Ivana Đurđevca“

Pročitaj

Na zvaničnom sajtu Ministarstva unutrađnjih poslova objavljena je kompletna biografija poginulog zaječarskog policajca Ivana Đurđevića i poslednji pozdrav preminulom kolegi. Tekst vam prenosimo u celosti:

Ivan Đurđevac bio je polaznik 18. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. U Ministarstvu unutrašnjih poslova bio je zaposlen od 27. maja 2019. godine. Poslove policajca obavljao je u Policijskoj ispostavi u Zaječaru, a u interventnoj patroli radio od sredine 2020. godine.

Mladi život velikog profesionalca, ugašen je na najbrutalniji način. Ivan je svoj život dao obavljajući poslove i zadatke, onako kako je to uvek činio, uz veliku ljubav prema poslu, uz neizmernu hrabrost, odlučnost i odanost službi, ugledajući se uvek na najbolje policajce, a najviše ugledajući se na svog oca, želeći da nastavi tradiciju dobrog i poštovanog policajca.
Prerana smrt našeg kolege Ivana je najveći gubitak za porodicu, njegovu majku, njegovog oca, njegovu sestru i mnogobrojnu rodbinu, veliki gubitak za policijsku upravu u Zaječaru i Ministarstvo unutrašnjih poslova, za grad i građane Zaječara, za njegove prijatelje i sve one koji su ga poznavali.

Prevelika je žrtva koju je dao u momentu kada je život tek bio pred njim, kada je tek trebalo da živi i razvija se kao policajac i gradi svoju karijeru kao neko ko brani i štiti bezbednost zajednice, kao neko ko je tek trebao i mogao da da od sebe samo najbolje. Sve vrline koje su ga krasile, činile su da Ivan bude poštovan i cenjen među kolegama i starešinama, a naročito od strane građana kojima je služio.

Svi pripadnici Policijske uprave u Zaječaru i Ministarstva unutrašnjih poslova sa ponosom nosiće ga u srcima. Ostaće primer generacijama policijskih službenika i onima koji to žele da budu, kako se herojski, požrtvovano i profesinalno izvršavaju najsloženiji zadaci, ne žaleći svoj život. Pamtićemo ga po predanosti, hrabrosti, drugarstvu i izuzetnim ljudskim osobinama.

Ivan Đurđevac sahranjen je 31. marta 2022. godine, na gradskom groblju u Zaječaru uz pogrebne počasti.

U ime svih policijskih službenika, u ime policije Srbije, upućujemo poslednji pozdrav: Počivaj u miru dragi Ivane! Neka ti je večna slava i hvala! – navodi se u Saopštenju Policijske uprave Zaječar na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

SRPSKO SELO, EVROPSKO SELO: Poljoprivreda i stočarstvo kao razvojna šansa /VIDEO REPORTAŽA/

U drugoj priči iz serijala "Srpsko selo, evropsko selo" govorimo o poljoprivredi i stočarstvu ka razvojnoj šansi da život...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img