utorak, 5 decembra, 2023

Grad Zaječar i PSS „Agroznanje“ potpisali protokol o saradnji

Pročitaj

U Gradskoj upravi u Zaječaru potpisan je Sporazum o saradnji između grada Zaječara i Poljoprivredne savetodavne stručne službe „Agroznanje“. U ime grada Sporazum je potpisao gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, dok je u ime PSS „Agroznanje“ svoj potpis stavila Slavica Dželatović, direktorka službe.

Cilj sporazuma je da se poljoprivrednim proizvođačima na području grada Zaječara pruže što bolji uslovi za obavljanje poljoprivredne proizvodnje, kao i da se promovišu mere agrarne politike Vlade Republike Srbije.

Takođe, još jedan od cilja memoranduma o saradnji je da se pruži bolja informisanost poljoprivrednih proizvođača, kroz organizovanje zajedničke mreže predavanja i tribina u zaječarskim selima.

Prema rečima gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, dugogodišnja saradnja sa PSS „Agroznanje“ svakako doprinosi bržem razvoju poljoprivrede ovog kraja, kao i većim mogućnostima koje se pružaju poljoprivrednicima prilikom apliciranja za podsticaje, kako grada tako i Ministarstva poljoprivrede.

„Primena novih znanja i tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji nikad nije bila važnija nego sada, kada se proizvođači suočavaju sa sve izraženijim klimatskim promenama koje se itekako odražavaju na prinose, a samim tim i na njihove prihode“ – istakla je Slavica Dželatović.

Gradski većnik za poljoprivredu Vesna Stanković je naglasila da je zadovoljstvo sarađivati sa službom koja je sastavljena od tima vrhunskih stručnjaka iz različitih oblasti poljoprivrede, i da ova saradnja samo može da unapredi razvoj našeg kraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

Na Danu polja PSS „Agroznanje“ u Zaječaru predstavljeno 18 sorti ozimih strnih žita /VIDEO/

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img