četvrtak, februar 29, 2024

Prijem u Gradskoj upravi za đake iz Španije i Italije /VIDEO/

Pročitaj

U okviru Erazmus programa, zaječarska Osnovna škola „Đura Jakšić“ realizuje projekat „Učimo zajedno kroz naše nasleđe” koji ima za cilj upoznavanje kulturnog i prirodnog nasleđa zemalja učesnika projekta – Srbije, Italije, Grčke i Španije. Tim povodom, učenici i nastavnici iz Španije i Italije borave ovih dana u gradu na Timoku, a u velikoj sali Gradske uprave, danas je za njih priređen i svečani prijem.

Osnovna škola „Đura Jakšić“ u Zaječaru više od jedne decenije učestvuje u projektima međunarodnog karaktera koji su od velikog značaja kako za samu školu, tako i za učenike i nastavnike. U okviru Erazmus programa, a u saradnji sa školama iz Grčke, Italije i Španije, škola koja nosi naziv velikog srpskog pesnika, književnika, dramskog pisca, slikara – Đure Jakišića, realizuje projekat „Učimo zajedno kroz naše nasleđe”, u okviru koga, učenici iz Italije i Španije, ovih dana borave u gradu na Timoku.

„Ovo je u velikoj tradiciji naše škole i već duži niz godina smo poznati kao škola koja radi međunarodne projekte. U Asocijaciji smo osnovnih srednjoevropskih škola, poznati smo po projektima interkulture, ali i po Erazmus plus projektima. Naši prijatelji iz Durkala u Španiji, sa Sicilije iz Italije, ovde su sa nama, dok učenici iz Amalijade, iz Grčke, na žalost nisu mogli da doputuju“ – rekao je na svečanosti Saša Vojnović, direktor OŠ „Đura Jakšić“ Zaječar.

Učenike i nastavnike pozdravio je i gradonačelnik Boško Ničić, koji je tom prilikom naglasio da Zaječar više od 20 godina sarađuje sa drugim evropskim gradovima, da su mnoga bratimljenja realizovana, a da su neka u toku.

U okviru svečanosti, učenicima i nastavnicima uručeni su prigodni pokloni koji će ih sećati na grad u kome su bili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img