sreda, 6 decembra, 2023

Preventivni pregledi u Zaječaru bez zakazivanja 19. novembra

Pročitaj

Preventivni pregledi u zaječarskom Zdravstvenom centru, biće organizovani u nedelju 19. novembra, od 8 do 16 sati.

Građani će moći da urade sledeće preglede: merenje telesne mase, izračunavanje stepena uhranjenosti, merenje krvnog pritiska, određivanje glikemije, glikoliziranog hemoglobina (HbA1C), holesterola i triglicerida.

Građani se, bez predhodnog zakazivanja, javljaju u Dom zdravlja, u Službu opšte medicine, gde se nakon pregleda upucuju u laboratorijsku službu.

„Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima“, navodi se u saopštenju ZC Zaječar.

U proteklom periodu, rađeni su ultrazvuk dojke, PSA test, pregledi štitaste žlezde, kao i kardiološki pregledi sa kontrolom nivoa glukoze, triglicerida i holesterola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img