ponedeljak, 5 juna, 2023

Predstavljanje Romske platforme u Zaječaru /VIDEO/

Pročitaj

Udruženje „Društvo Roma“ iz Zaječara, u četvrtak, 16. juna, predstaviće Romsku platformu – intenet sajt za borbu protiv diskriminacije, u restoranu Palas, sa početkom u 12 sati. 

Cilj skupa je upoznavanje celokupne javnosti, medija, organizacija, institucija i ostalih zainteresovanih sa dosadašnjim radom i mogućnostima „Romske platforme“ – internet sajta za borbu protiv diskriminacije.

U sadržaju predstavljanja „Romske platforme“ biće reči o problemima sa kojima se suočava romska manjina kada je reč o ostvarivanju osnovnih Ijudskih prava i mogućnostima njihovih rešenja putem „Romske platforme“. Takođe, biće reči i o diskriminaciji u obrazovanju, zapošljavanju i svakodnevnom životu uopšte.

Posebna pažnja biće posvećena povezivanju diskriminisanih pojedinaca sa lokalnim i državnim institucijama koje pomažu u ostvarivanju Ijudskih prava, što je i jedan od ciljeva „Romske platforme“, kao i saradnji sa medijima koji su važna karika u borbi protiv diskriminacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Potekla voda studena po 15. put u Velikom Izvoru

U Velikom Izvoru kod Zaječara, sutra će biti održana 15. Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru „Potekla...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img