četvrtak, februar 29, 2024

Predstava „Nisam prijavila“ rasplakala i Prištinsku i Prizrensku publiku /VIDEO/

Pročitaj

Predstava „Nisam prijavila“ odigrana je u Prištini i na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i u Prizrenu. 

Podršku borbi protiv nasilja nad ženama u ova dva grada dali su predstavnici nekoliko ministarstava Vlade Kosova, nacionalni mediji i brojni predstavnici tamošnjeg nevladinog sektora i predstavnika gradova domaćina.

U predstavi su igrale devojke iz Novog Pazara, Prizrena i Zaječara, koje su kao najavu predstave izvele performans na glavnom gradskom trgu u Prištini.

Devojke i ceo projekat podržao je Adnan Redžeplar, zamenik ministra odbrane Kosova, koji ih je dočekao u Prištini.

Predstavi u Prizrenu je prisustvovao Sulejman Eljšani, zamenik ministra kulture Kosova.

„Na ovaj način nastavljamo da govorimo tišinu svih devojčica, devojaka i žena žrtava nasilja na Balkanu“ – rekla je Selena Ristić Vitomirović, rediteljka predstave.

Podsećamo da je predstava nastala u saradnji Udruženja “Dečiji centar“ iz Zaječara i KUD “Šarski behar“ iz Prizrena, a uz podršku Rekonstrukcije ženski fond.

Publika u oba grada je, kao i do sada, plakala tokom predstave, a svi, bez izuzetka istakli su značaj javnog govora o problemu nasilja nad ženama, kao i to da je problem vezan za ceo Balkan, pa je i dobro da se u predstavi pojavljuju devojke iz svih balkanskih država.

„Nakon igranja u Prizrenu, Tirani, Beogradu, Zaječaru, Puli i Prištini nastavljamo sa širenjem mreže solidarnost i igranjima u regionu“ – kažu u Dečijem centru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor. Takođe i postave link ka toj vesti.

 

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img