četvrtak, 21 septembra, 2023

Predstava „Nisam prijavila“ otvorila Festival ženskog prijateljstva u Tutinu

Pročitaj

Predstava „Nisam prijavila“ nastavlja da govori tišinu žrtava nasilja u regionu.

Nakon Prizrena, Prištine, Tirane, Beograda, Pule, Sarajeva, Zaječara i Podgorice, ovog vikenda Tutin je bio mesto solidarnosti i ženskog prijateljstva. U periodu od 26. do 28. maja, održan je 10. jubilarni Festival ženskog prijateljstva „Hvala ti živote“ koji realizuje organizacija „Impuls“ Tutin, a predstava „Nisam prijavila“ odigrana je na otvaranju festivala.

„Važno je sastajati se sa aktivistkinjama iz svih država Balkana i razmenjivati iskustva. Divno je videti da nismo same u ovome što radimo“, rekla je glumica Elma Eminaj.

Glumica Sara Stojčić, rekla je da se „u Tutinu osetila energija koju do sada nismo imale od publike. Razgovor i razmenjivanje utisaka i podrške nakon predstave, značilo je i njima i nama“.

„Tokom igranja ove predstave nailazile smo na podršku raznih ljudi, ali je za mene igranje u Tutinu imalo neku posebnu emociju. Zagrljaji i podrška koju smo dobile, samo nam daje vetar u leđa da istrajemo u našoj borbi“, rekla je glumica Anica Radosavljević.

„Pozivi koji su i ovog puta usledili iz celog regiona od strane prisutnih gošći, dovoljni su pokazatelji da radimo ispravnu stvar i da ne smemo da odustanemo“, rekla je Selena Ristić Vitomirović, predsednica Dečijeg Centra Zaječar.

Generalnu podršku u radu Dečijeg centra pružila je Rekonstrukcija ženski fond.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

POVEZANE VESTI:

Predstava „Nisam prijavila“ rasplakala i Prištinsku i Prizrensku publiku /VIDEO/

Gostovanjem u Sarajevu, predstava „Nisam prijavila“ nastavlja misiju u regionu

Predstava Dečijeg centra „Nisam prijavila“ izvedena u Podgorici

Predstava #NisamPrijavila rasplakala zaječarsku publiku /VIDEO/

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Cirkus „Medžik kondor“ sutra u Zaječaru

U sali Centra za kulturu u Kotlujevcu, sutra, 21. septembra, gostuje cirkus „Medžik kondor“ sa mini cirkuskim predstavama u...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img