sreda, februar 21, 2024

Predstava #NISAM PRIJAVILA odložena za sutra /VIDEO/

Pročitaj

KIŠA POMERILA PREDSTAVU ZA JEDAN DAN

Dečiji centar“ nastavlja sa podrškom kampanji #NisamPrijavila, u okviru koje sutra (nedelja, 31. jul) od 20 sat u Omladinskom centru u Zaječaru, biti odigrana predstava #NisamPrijavila.

Narednih dana biće izrađen mural na zgradi u ul. Bore Milića 3, kojim će se preneti jasna poruka o problemu nasilja nad devojčicama, devojkama i ženama na Balkanu.

Zajednička matrica podržavanja i upotrebe nasilja svoje osnove nalazi u tradicionalnim vrednostima, kulturi, religiji… podjednako u celom regionu.

U SRBIJI JE OD POČETKA GODINE UBIJENO 17 ŽENA

Ipak najnezaštićenije su devojčice koje ne mogu, ne znaju, ne smeju da prijave.

„Taj krug nasilja je mnogo veći no što se u javnosti zna, to je ustvari pravi i jedini razlog zbog koga ne smemo da odustanemo. Podršku za igranje predstave i izradu murala dobili smo od Nacionalne zadužbine za demokratiju i Zaječarske inicijative“ – kažu u Dečijem centru Zaječar i pozivaju na predstavu u Omladinskom centru koja će početi u 21 sat.

„Dođite da govorimo, uključite se, o nasilju se mora govoriti, što više, što češće, osnaživanje je prvi korak, napravimo ga zajedno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img