četvrtak, 28 septembra, 2023

Predstava #NISAM PRIJAVILA napokon pred zaječarskom publikom /VIDEO/

Pročitaj

„Dečiji centar“ nastavlja sa podrškom kampanji #NisamPrijavila, u okviru koje će 30. jula u Omladinskom centru u Zaječaru, biti odigrana predstava #NisamPrijavila.

Narednih dana biće izrađen mural na zgradi u ul.Bore Milića 3, kojim će se preneti jasna poruka o problemu nasilja nad devojčicama, devojkama i ženama na Balkanu.

Zajednička matrica podržavanja i upotrebe nasilja svoje osnove nalazi u tradicionalnim vrednostima, kulturi, religiji… podjednako u celom regionu.

U Srbiji je od početka godine ubijeno 17 žena

Ipak najnezaštićenije su devojčice koje ne mogu, ne znaju, ne smeju da prijave.

„Taj krug nasilja je mnogo veći no što se u javnosti zna, to je ustvari pravi i jedini razlog zbog koga ne smemo da odustanemo. Podršku za igranje predstave i izradu murala dobili smo od Nacionalne zadužbine za demokratiju i Zaječarske inicijative“ – kažu u Dečijem centru Zaječar i pozivaju na predstavu u Omladinskom centru koja će početi u 21 sat.

„Dođite da govorimo, uključite se, o nasilju se mora govoriti, što više, što češće, osnaživanje je prvi korak, napravimo ga zajedno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

Predstava #NISAM PRIJAVILA odigrana i pred beogradskom publikom /VIDEO/

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Uhapšen Negotinac zbog omogućavanja uživanja opojnih droga

Policija je u Negotinu uhapsila D. M. (40) iz tog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img