sreda, 6 decembra, 2023

Predstava „Ivo Andrić, na Drini Ćuprija“ u zaječarskom pozorištu

Pročitaj

U zaječarskom teatru u utorak 27. juna, od 20 sati, gostuje Tihomir Stanić sa predstavom „Ivo Andrić, Na Drini ćuprija“. Reč je o monološkom kazivanju delova ovog romana, po izboru i u impresivnoj interpretaciji popularnog dramskog umetnika.

Verni poštovalac i zaljubljenik u Andrićev opus, poprilično fizički sličan velikom piscu, Stanić je tumačio njegov lik u filmsko-televizijskim produkcijama Znakovi (1995), Lajanje na zvezde (1998), Žućko (2012) i Proleće na poslednjem jezeru (2020). Znalački, sa dubokim emotivnim doživljajem Andrićeve pripovesti, ali i sa pouzdanim iskustvom dramskog umetnika koji zna šta čini efektnu celinu scenskog čina, Stanić je sklopio i angažovano, glumački brljantno izrekao svoj poduži monolog – tačnije originalan Andrićev tekst koji je naučio napamet.

Karte po ceni od 500 dinara mogu se kupiti na biletarnici pozorišta svakog radnog dana od 9 do 15 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img