sreda, februar 21, 2024

Požar u kompaniji Zijin

Pročitaj

Brzom reakcijom Vatrogasno-spasilačke ekipe i Sektora za vanredne situacije, evakuisani su rudari, usled požara koji je danas oko 11 sati izbio u proizvodnom delu kompanije Zijin.


„Obišao sam naše rudare koji su zbrinuti u Opštoj bolnici u Boru, nakon požara koji se desio u borskoj Jami. Zahvaljujući brzoj i koordinisanoj intervenciji i profesionalizmu vatrogasaca i medicinskog osoblja, rudari su evakuisani iz Jame i nema povređenih. Kao komandant Štaba za vanredne situacije, ponosan sam na naše timove koji su odmah izašli na teren, uspeli da spreče povrede i zbrinu rudare koji su bili izloženi dimu“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.


„Na odeljenje Opšte bolnice u Boru rudari su zbrinuti zbog udisanja dima, svi su stabilno i nisu životno ugroženi“, istakla je Ana Golubović Spasojević, v.d. direktora Opšte bolnice u Boru.


Kompanija Zijin saopštila je, da je današnji požar izbio na izvoznom oknu rudnika „Jama“. Pretpostavlja se da je do njega došlo usled paljenja trake za oblaganje drobilice.

Požar je lokalizovan oko 13 sati a detaljnom istragom utvrdiće se detalji ovog događaja.

Izvor: Bor.rs

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img