ponedeljak, 30 januara, 2023

Potpisan protokol o saradnji zaječarskog i požarevačkog Centra za kulturu

Pročitaj

U zaječarskom teatru potpisan je protokol o saradnji između Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović” i Centra za kulturu iz Požarevca. Protokol su potpisali direktori dve ustanove Vladimir Đuričić i Galina Pavlenko Perić.

Tim povodom u izjavi za medije Đuričić je naglasio da je potpisan protokol sa jednom od najaznačajnijih kulturnih institucija u Srbiji. Brojni  festivali i programi koje organizuju su među najboljima u Srbiji i članovi su pojedinih asocijacija za koje je zainteresovano i zaječarsko pozorište. Izrazio je nadu da će ova saradnja  biti ozbiljna sinergija između zaječarske i požarevačke ustanove kulture, na ponos dve ustanove ali i gradova u kojima se nalaze.

Đuričić je podsetio i da je do sada  potpisano nekoliko značajnih protokola o saradnji  od kojih je poslednji između najzapadnijeg srpskog pozorišta u Banja Luci i najistočnijeg srpskog pozorišta u Zaječaru.

Direktorka Galina Pavlenko Perić je istakla da je za požarevački Centar za kulturu velika čast saradnja sa kulturnim institucijama Zaječara i  izrazila  nadu da će saradnja dve ustanove biti uspešna u svim segmentima. Ne samo kada je u pitanju  pozorišna umetnost, već i u koncertnoj  delatnosti, dečjim programima, izložbama, promocijama knjiga…

Inače, požarevački Centar za kulturu potipisnik  je sporazuma o saradnji sa 11 ustanova kulture u Srbiji i ovo je još jedan značajan dan za Centar za kulturu iz Požarevca jer je potpisan protokol o saradnji i sa zaječarskom ustanovom “Zoran Radmilović”.

Ovaj protocol treba da učvrsti i proširi već postojeću saradnju. Naime, u okviru 12. Pozorišnog festivala za decu “ZajeČAR” juče je na maloj sceni  Centra  za kulturu u Kotlujevcu izvedena predstava požarevačkog Centra za kulturu “Miš maus kuća haus ilti Mačak u čizmama”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.

POVEZANE VESTI:

Potpisan Sporazum o saranji zaječarskog i vidinskog pozorišta /VIDEO/

„Miš maus kuća haus iliti Mačak u čizmama“ u Domu kulture u Kotlujevcu

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

„Sveti Sava, naša slava“ u Klenovcu

U prepunoj sali Doma kulture u Klenovcu održana je druga po redu manifestacija "Sveti Sava, naša slava". Meštane Klenovca i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img