sreda, 6 decembra, 2023

Potpisani ugovori o donaciji Nemačke razvojne agencije i 7 opština i gradova radi sprovođenja projekata u turizmu

Pročitaj

Gradonačelnici i predsednici opština i gradova Zaječar, , Golubac, Majdanpek, Kladovo, Negotin, Smederevo i Požarevac, u prisustvu ambasadora Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofrea, ministarke za evrointegracije Jadranke Joksimović i pomoćnice ministra u MTTU Jelene Marinković Orlić, potpisali ugovore o donaciji za projekte u okviru konkursa, koji su odobreni od strane GIZ-a, sa vođom projekta “EU za kulturno nasleđe i turizam“, Aleksanderom Becom (ispred Nemačke razvojne agencije -GIZ).

Grad Zaječar će, samo za treću fazu projekta “Omladinski kamp -Kraljevica”, dobiti sredstva u iznosu od 66.500 evra.

Podsećanja radi, u okviru ovog granta i projekata realizuje se i Vizitorski centar na “Felix Romuliani” u koji će EU, preko GIZ-a, uložiti skoro 4.000.000 evra.

Nakon potpisivanja ugovora, predstavnici EU, GIZ-a, ministarstava i gradova i opština učesnica projekta obišli su Golubačku tvrđavu, koja je obnovljena i zasijala punim sjajem zahvaljujući upravo sredstvima uloženim od strane Evropske unije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img