sreda, 29 novembra, 2023

Potpisan Sporazum o saranji zaječarskog i vidinskog pozorišta /VIDEO/

Pročitaj

U zaječarskom pozorištu danas je potpisan Protokol o saradnji između Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović” iz Zaječara i Dramskog teatra “Vladimir Trandafilov” iz Vidina. Sporazum su potpisali direktori ove dve ustanove, Vladimir Đuričić i Dejvid Slavčev.

Saradnja između zaječarskog i vidinskog pozorišta traje decenijama. Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke krajine Zoran Radmilović ističe da će ovaj protokol samo produbiti odnose ova dva pozorišta.

Dejvid Slavčev, direktor Vidinskog dramskog teatra veruje da će ova saradnja doneti puno novih predstava koje će se igrati i u Srbiji i u Bugarskoj i da će se ona u narednom periodu sve više i više razvijati.

Potpisivanje ovog protokola podiže međusobnu saradnju na viši nivo i omogućava da zaječarski i vidinski teatar zajednički organizuju festivale, da u koprodukciji rade predstave i da jedni drugima budu producenti prilikom gostovanja po Srbiji i Bugarskoj.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img