utorak, 31 januara, 2023

Potpisan protokol o saradnji na projektu „Kamp klasične muzike“

Pročitaj

U okviru priprema za realizaciju projekta „Kamp klasične muzike“, u zaječarskom pozorištu danas je potpisan Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji između Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović, Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“, Narodnog muzeja „Zaječar“ i Udruženja „Srpski muzički centar“ iz Beograda.

Kako je protokolom predviđeno, organizator kampa, koji će od 15. do 21. avgusta biti održan na Romulijani i u Zaječaru, je „Srpski muzički centar“, a pomenute zaječarske ustanove su suorganizatori.
„Kamp klasične muzike“ je od opšteg društvenog interesa, a njegov osnovni cilj je podrška u razvoju mladih muzičkih talenata, od predškolskog uzrasta do post-diplomskih studija. Do sada je održano šest kampova u kojima je angažovano preko 20 renomiranih predavača i oko 150 mladih talenata iz Srbije, Bugarske, Švajcarske, Slovenije, Italije, Severne Makedonije, Republike Srpske, BIH, Hrvatske i Španije, Luksemburga…
Ove godine, u radu kampa će učestvovati 40-ak mladih talenata, a predavači će biti istaknuti muzički stručnjaci , profesori na Muzičkim akademijama u Beogradu i Novom Sadu: Jokut Mihailović, Ljubiša Jovanović, Vera Ogrizović, Sandra Belić, Marko Josifovski, Robert lakatoš, Katarina Jovanović i Uki Ovaskainen.
U okviru Kampa klasične muzike, moguće je i stručno usavršavanje nastavnika muzičkih škola iz Zaječara i ostalih gradova Timočke Krajine.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.
- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Premijera predstave „Ženidba“ u zaječarskom pozorištu

U okviru obeležavanja Dana pozorišta, na sceni zaječarskog teatra, u četvrtak, 2. februara, biće izvedena premijera predstave „Ženidba“, po...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img