subota, 1 oktobra, 2022

U petak „POTEKLA VODA STUDENA“ u Velikom Izvoru

Pročitaj

U Velikom Izvoru kod Zaječara će biti održana 14. Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru „Potekla voda studena“. Ovo je prvi put da se na ovoj smotri vrši selekcija folklora za Republičku smotru u Kličevcu kod Požarevca, koju organizuje Centralni savez amatera u kulturi Srbije.

Učestvovaće 11 Kulturno-umetničkih društava sa područja Zaječarskog i Borskog okruga iz Velikog Izvora, Rgotine, Ilina, Jabukovca, Rudne glave, Vražogrnca, Halova, Dubočana, Gradskova, Zvezdana i Gamzigrada, sa oko 320 učesnika. Defile KUD-ova je u 17.30 sati, a početak kulturno –umetničkog programa je u 18 sati.

Organizator smotre je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Zaječar u saradnji sa Mesnom zajednicom  Veliki Izvor i Centralnim savezom amatera u kulturi Srbije, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Raspored isključenja struje za ponedeljak 3. oktobar

U ponedeljak bez struje 4 zaječarske ulice Zbog radova na mreži, u ponedeljak, 3. oktobra, bez napajanja električnom energijom ostaće...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img