četvrtak, 21 septembra, 2023

Potekla voda studena po 15. put u Velikom Izvoru

Pročitaj

U Velikom Izvoru kod Zaječara, sutra će biti održana 15. Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru „Potekla voda studena“.

Ovo je drugi put da se na ovoj smotri vrši selekcija folklora za Republičku smotru u Kličevcu kod Požarevca, koju organizuje Centralni savez amatera u kulturi Srbije.

Učestvovaće 13 Kulturno-umetničkih društava sa područja Zaječarskog i Borskog okruga sa preko 300 učesnika iz: Velikog Izvora, Rgotine, Sumrakovca, Krivelja, Vražogrnca, Halova, Dubočana, Zvezdana, Nikoličeva, Grlišta, Gamzigrada i Nikoličeva, a kao gost nastupiće Folklorna sekcija Društva Roma iz Zaječara.
Defile KUD-ova je u 17:30 h , a početak kulturno –umetničkog programa je u 18 sati.
Organizator smotre je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Zaječar u saradnji sa Mesnom zajednicom Veliki Izvor i Centralnim savezom amatera u kulturi Srbije, a pokrovitelj je Grad Zaječar.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.
- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Cirkus „Medžik kondor“ sutra u Zaječaru

U sali Centra za kulturu u Kotlujevcu, sutra, 21. septembra, gostuje cirkus „Medžik kondor“ sa mini cirkuskim predstavama u...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img