četvrtak, 6 oktobra, 2022

Od danas skuplje parkiranje u Zaječaru i nove zone parkiranja /VIDEO/

Pročitaj

Javno komunalno preduzeće „Parkiranje, projektovanje i nadzor“ Zaječar, od danas je počelo sa naplatom parkinga u prvoj i drugoj zoni i na posebnim parkiralištima, po novom, većem Cenovniku o korišćenju javnih parkirališta i uklanjanju nepropisno parkiranih vozila na teritoriji Grada.

Po novom Cenovniku, parkiranje u prvoj zoni, po jednom satu, sada košta 50 dinara, u drugoj zoni 40, dok je cena po jednom satu na posebnim parkiralištima  55 dinara. Dnevna karta u prvoj zoni je 250, dok je cena u drugoj zoni 120 dinara.

Primera radi, u Paraćinu, koji okvirno ima sličan broj stanovnika kao i Zaječar, parkiranje u prvoj zoni košta 40, a u drugoj 30 dinara, što je jeftinije za 10 dinara po satu.

Odluka o poskupljenju i o novim zonama parkiranja doneta je na poslednjoj sednici Skupštine grada Zaječara i izazvala je burnu raspravu između vladajuće većine i opozicionih odbornika.

Opravdanost poskupljenja odbornicima je obrazložio Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara, pravdajući je time da je sve poskupelo i da je poskupljenje nužno kako bi se obezbedio nesmetan rad ovog javnog preduzeća, a govoreći o uvođenju novih zona parkiranja, rekao je da se time uvodi red u pojedine ulice u kojima su se do sada vozači parkirali sa obe strane.

Miloš Stojadinović, odbornik GG „Možemo bolje“ složio se sa gradonačelnikom da je neophodno uvođenje reda u parkiranje u Zaječaru, ali smatra da je poskupljenje nepotrebno i da bi grad veličine zaječara trebalo da ima samo jednu parking zonu.

Odbornik vladajuće većine, Dragan Manzalović istakao je da poskupljenje parkiranja uopšte nije veliko i da se cene parkiranja u Zaječaru nisu menjale od 2016. godine.

Protiv poskupljenja i uvođenja novih zona bio je i odbornik Dr Dejan Krstić, koji se osvrnuo i na rad Pauka, za koji kaže da „bukvalno lovi automobile sa stranim tablicama“, što, prema njegovim rečima rasteruje strane goste koji dolaze da posete Zaječar.

Odluka o poskupljenju, nakon duge rasprave, doneta je većinom glasova.

O cenama povlašćenih i pretplatnih karata, rezervaciji parking mesta, cenama prenosa i blokada vozila i ostalim naknadama, građani se mogu informisati na sajtu JKP „Parkiranje, projektovanje i nadzor“ Zaječar.

Podsetimo, naplata parkiranja vrši se radnim danima od 7 do 21 sat i subotom od 7 do 15 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.   Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

Odbornici Skupštine grada Zaječara usvojili odluku o javnim priznanjima Grada Zaječara /VIDEO/

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Manifestacija Timočko kolo 8. oktobra u Salašu

U Salašu kod Zaječara u subotu 8. oktobra, prvi put će biti odrganizovana manifestacija narodnog stvaralaštva "Timočko kolo", na...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img