četvrtak, 6 oktobra, 2022

POJAČANA KONTROLA BRZINE NAREDNIH 7 DANA

Pročitaj

Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo je da će od sutra do 27. marta ove godine saobraćajna policija pojačano kontrolisati brzinu kretanja vozila. Svi kontrolisani vozači biće alkotestirani, a kontrolisaće se i korišćenje pojasa.

Akcija će biti sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL), navedeno je iz MUP-a.

Kao deo akcije, u četvrtak, 24. marta, biće organizovan takozvani „spid maraton”, tokom kojeg će na svim najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno, 24 časa, dodaje se u saopštenju, prenosi Beta.

Saobraćajna policija svakog dana angažovaće sve raspoložive uređaje – ručne radare, radare u sistemima video nadzora, kao i u vozilima bez obeležja policije „presretačima”, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, dok će saobraćajna policija prilikom zaustavljanja kontrolisati i korišćenje pojasa.

U prva dva meseca ove godine na putevima u Srbiji dogodila se 61 saobraćajna nezgoda sa smrtnim ishodima, a u gotovo polovini jedan od uzroka je neprilagođena brzina uslovima saobraćaja i stanju puta.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Manifestacija Timočko kolo 8. oktobra u Salašu

U Salašu kod Zaječara u subotu 8. oktobra, prvi put će biti odrganizovana manifestacija narodnog stvaralaštva "Timočko kolo", na...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img