sreda, 8 februara, 2023

Počinje raspodela merkantilnog kukuruza poljoprivrednicima /VIDEO/

Pročitaj

Na području Zaječarskog-upravnog okruga 419 poljoprivrednih proizvođača dobiće 742.800 kilograma merkantilnog kukuruza.

Individualnim poljoprivrednim proizvođačima koji su se prijavili za pomoć države i ispunili propisane uslove, iz robnih rezervi biće podeljeno ukupno 15.000 tona merkantilnog kukuruza.

foto: Pixabay

Povodom početka raspodele kuruza, u Zaječarskom upravnom okrugu održan je sastanak, na kome se, između ostalog čulo da će novom odlukom Vlade Republike Srbije, svaki proizvođač dobiti po 240 kilograma merkantilnog kukuruza po jednoj mlečnoj kravi. 

Vladan Paunović, načelnik zaječarskog okruga istakao je da  je reč o humanoj akciji države koja je otpočela još 13. oktobra raspisivanjem konkursa, a koja sada polako ulazi u svoju drugu fazu.

„Poljoprivredni proizvođači su aplicirali, napravljeni su i spiskovi, a određena su i distributivna mesta odakle će se preuzimati merkantilni kukuruz. Ono što je ostalo je da lokalne samouprave odrade svoj deo posla kako bi pomogli poljoprivrednim proizvođačima da opredele sredstva, sprovedu javne nabavke, organizuju prevoz i obave distribuciju kukuruza. Određena su distributivna mesta, a kada su u pitanju Zaječar, Boljevac, Knjaževac i Sokobanja, ona će biti u okolini Šapca, tačnije u Petlovači i Platičevu“ – rekao je Paunović.

„U toku naredne nedelje biće organizovana podela potvrda poljoprivrednim proizvođačima, a o vremenu i načinu distribucije proizvođači će biti obavešteni.“ – rekla je Slavica Dželatović, direktorka PSSS „Agroznanje“ Zaječar.

I Poljoprivredna savetodavna stručna služba „Poljoservis“ Knjaževac je u procesu  priprema i pisanja potvrda za poljoprivredne proizvođače koji su na spisku i ispunili su uslove za dobijanje merkantilnog kukuruza.

„Opštine Knjaževac i Sokobanja, koje ova služba pokriva imaju oko 250 tona kukuruza za podelu poljoprivrednim proizvođačima.“ – rekao je Dragan Kolčić, direktor „Poljoservisa“.

Država je obezbedila kukuruz, a lokalne samouprave su odlučile da obezbede prevoz kukuruza do poljoprivrednih proizvođača. U ime svih lokalnih samouprava na teritoriji Zaječarskog okruga, sastanku je prisustvovao je Vladimir Milovanović, zamenik predsednika Opštine Sokobanja, koji smatra da se radi o pomoći države koja „znači mnogo za poljoprivredne proizvođače“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

POVEZANE VESTI:

15 hiljada tona merkantilnog kukuruza kao pomoć uzgajivačima mlečnih krava

Održana sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga o besplatnoj raspodeli merkantilnog kukuruza /VIDEO/

 

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Film „Oluja“ u Kotlujevcu

Film „Oluja“, koji obrađuje temu jednog od najvećih srpskih stradanja u novijoj istoriji, biće prikazan 12. i 13. februara...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img