sreda, 29 novembra, 2023

Danas počinje 36. Festival mladih pesnika u Zaječaru

Pročitaj

U Zaječaru danas počinje  36. Festival mladih pesnika koji će trajati do 28. maja. Svečano otvaranje je danas  u 12 sati u zaječarskom pozorištu. Gost će biti Šimo Ešić iz Bosne i Hercegovine, jedan od najistaknutijih dečjih pesnika sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

Festival se nastavlja u 18 sati u Radul –begovom konaku.Tokom trodnevnog trajanja predviđen je bogat program u kome će učestvovati tridesetak pesnika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije, od kojih šestoro finalista.

Predstaviće se učesnici prvih mladomajskih susreta, biće predstavljeni savremeni srpski i strani pesnici, književni časopisi, kao i knjiga pobednice 35. Festivala mladih pesnika Maje Stojanac „Pisma Sintiji“.

Nastup finalista 36. festivala predviđen je u subotu 28. maja od 19 sati nakon čega će biti proglašen pobednik festivala. Predviđena je i dodela memorijalne nagrade „Sergije Lajković“ za poseban doprinos afirmaciji književnog stvaralaštva mladih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

Festivala mladih pesnika od 26. do 28. maja u Zaječaru /VIDEO/

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img