utorak, 5 decembra, 2023

POČEO PETROVDANSKI VAŠAR U NEGOTINU /VIDEO/

Pročitaj

Posle skoro dvogodišnje pauze, zbog epidemije korone, Negotinci su na Petrovdan pohrlili na tradicionalni vašar, koji je jedan od najvećih u Srbiji.

Vašari u Negotinu i danas su prilika da se na njima okupe i stanovnici ovog kraja, njihovi gosti i zemljaci iz brojnih država zapadne Evrope.

Na vašar su došli i gosti i prodavci iz cele Timočke Krajine, ali i iz ostalih delova Srbije.

Deca su, ipak, najčešći gosti jer zabavni deo vašarišta na kojem su “parkirani” vozići, autići, ringišpili, dvorci za skakanje, posete i po nekoliko puta dnevno.

Žetoni za luna park, jedna vožnja na vrtešci i ostale stvari za zabavu dece koštaju 100 dinara. Ništa jeftinije nije ni u delu vašarišta gde su postavljeni šatori i gde se na ražnju vrte prasići i jagnjići. Pljeskavice koštaju 250 dinara, mekica je 50, američke krofnice 200, pomfrit 150, a to treba i zaliti, a limunada na primer košta 100 dinara.

Ko i na svakom vašaru, za nekoga sve, za svakog ponešto, a ovaj vašar u Negotinu, koji je počeo danas, kažu Negotinci, nikad veći.

Pogledajte delić atmosfere sa  negotinskog vašara…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img