sreda, 1 februara, 2023

Počela škola plivanja na zaječarskom bazenu /VIDEO i FOTO/

Pročitaj

Na gradskom bazenu u Zaječaru počela je obuka prve grupe neplivača.  Mališani (njih 45-oro) uveliko uči osnove plivanja, a nakon obuke, svi polaznici će dobiti diplomu o završenoj Školi plivanja.

Prema rečima Marka Panića, plivačkog trenera sa licencom Plivačkog saveza Srbije i profesora fizičke kulture, zaječarski mališani su na prvom času obuke imali priliku da se pre svega „upoznaju“ sa vodom, oslobode straha, a zatim i nauče prve pokrete u vodi.

„Kao i svake godine cilj nam je da što veći broj dece osposobimo da se bezbedno i samostalno kreću u vodi. Prepodne radimo osnovnu obuku plivanja, popodne stepenovanu obuku i pripremamo decu za takmičarsko plivanje, tačnije uvodimo ih u svet trenažnog procesa plivanja“ – rekao je Panić.

foto: Sara Stojčić PRVA GRUPA ŠKOLE PLIVANJA

Prošlogodišnji vremenski uslovi dozvoljavali su da na gradskom bazenu u Zaječaru budu realizovane četiri obuke Škole plivanja. Oni koji rade sa mališanima se nadaju da će i ove godine biti što više dece koji će proći kroz program Škole.

„Uzrast dece u Školi plivanja je od četiri godine pa na dalje, gornju granicu nemamo, svi su dobrodošli. Jedna grupa ima deset časova, i to je dovoljno za osnovnu obuku, a to znači da se samostalno kreću kroz vodu. Međutim, ne treba tu da staju, već da nastave da treniraju plivanje, kako bi zaista postali bezbedni plivači, a neki i takmičari“ – kaže instrukotor plivanja.

foto: Sara Stojčić 

Druga grupa Škole plivanja je popunjena i ako vremenski uslovi dozvole startuje 8. jula, dok je u upis za treću grupu u toku.

Sa decom radi pet instruktora i svi su, prema rečima nadležnih, profesori fizičke kulture i spasioci sa licencom.

Osim obuke za neplivače, i ove godine će biti organizovana i Akademija plivanja, namenjena svima koji žele da nauče nove ili usavrše već poznate tehnike. Časovi u okviru Akademije će biti organizovani u večernjim satima.

„Akademija plivanja je aktivna od prošle godine, radili smo i tokom zime, vodili decu na bazen u Boru, i imamo već pet deteta koji će izaći na takmičenje i od kojih očekujemo dobre rezultate , kako bi Akademija prerasla u plivački klub“ – objasnio je Panić.

Kako se navodi u Javnom komunalnom preduzeću „Timok održavanje“, cena Škole plivanja je 3.000 dinara, a zainteresovani roditelji decu mogu da prijave, za treću grupu, na broj telefona 060/3851075.

foto: Sara Stojčić

Kada je reč o Akademiji plivanja, za sve one koji žele da postanu deo tima, prva uplata iznosi 3.000 dinara, ako porodica ima dva deteta, za drugo dete iznos je 1500 dinara, dok treće, četvrto i porodica sa više dece, ne plaćaju.

Ako neko od dece ili starijih želi da nastavi da se bavi plivanjem, članarina iznosi 2000 dinara za deset treninga koji se moraju odraditi u narednih 15 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.   Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana 61. sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga /VIDEO/

Na sednici Saveta Zaječarskog upravnog okruga, 61. po redu, koja je održana u Zaječaru, razmatranI su izveštaji o radu...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img