četvrtak, 6 oktobra, 2022

Počela kompletna rekonstrukcija tri ulice u zaječarskom naselju Kotlujevac

Pročitaj

Nakon završenog projekta, izdatih građevinskih dozvola i potpisivanja ugovora građana sa Odeljenjem za Lokalni ekonomski razvor Gradske uprave Zaječar, danas su započeli radovi na nekoliko lokacija u naselju Kotlujevac. Radove je danas obišao gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Radi se na izgradnji atmosferskog kolektora, kolovozne konstrukcije i trotoara u Durmitorskoj ulici (krak I od ulice Vasilija Đurovića Žarkog do Moslovačke ulice) u dužini ulice od L= 177,71m (i dužine atmosferskog kolektora od L= 100,90m), kolovoza i trotoara u Durmitorskoj ulici (krak II, od ulice Vasilija Đurovića Žarkog do Olimpijske ulice) u dužini ulice od L= 57,00m i izgradnji kolovoza i trotoara u Moslovačkoj ulici, od Durmitorske do ulice Dr. Dragiše Mišovića, u dužini ulice od L= 150,00m. Vrednost ovih projekata saobraćajnica iznosi 13.204.000 dinara (sa PDV-om).

Radi se i kompletno uređenje ulice Vasilija Đurovića Žarkog u dužini od 376,49 metara.
Širina ove ulice, jedne od glavnih u naselju “Kotlujevac” je 6,0 m, sa obostranim trotoarima od behaton ploča širine 2×1,5 m. U ovoj ulici je projektovan atmosferski kolektor f 400 mm koji je dužine 297,35 m.

Takođe je urađena i nova vodovodna mreža od PEHD cevi Ø110mm NP 10 – 375 m. Postavljena su i 4 nadzemna hidranata Ø80mm. Vrednost svih radova u ovoj ulici je oko 26.700.000-rsd.

U Durmitorskoj i Moslovačkoj ulici urađen je tucaniči zastor (ugrađivanjem dka 0-31), 45 m3 i ugradnja asfalta BNHS 16, d = 6 cm, 183.33 tona kao i podizanje 6 šahti na potrebnu visinu. Vrednost ovih radova je oko 3.500.000 dinara.

Prilikom današnjeg, prepodnevnog obilaska radova, gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić dobio je, kaže, uveravanja izvođača da će veliki deo poslova biti završen danas i sutra dok će se trotoari i ostali završni radovi okončati u narednih desetak dana.

Gradonačelnik apeluje na stanare i one koji koriste ove ulice da poštuju preporuke izvođača da iste ne koriste dok se asfalt ne ohladi i stabilizuje i ne čine sami sebi štetu.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Manifestacija Timočko kolo 8. oktobra u Salašu

U Salašu kod Zaječara u subotu 8. oktobra, prvi put će biti odrganizovana manifestacija narodnog stvaralaštva "Timočko kolo", na...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img