utorak, 5 decembra, 2023

Pivnice predstavljene na digitalnoj Platformi „Underground Built Heritage“

Pročitaj

RARIS učestvuje na projektu „Podzemno izgradjeno nasledje – katalizator za valorizaciju“ koji se finansira iz evropskog okvira za nauku i saradnju – COST. Projekat okuplja više od 200 istraživača i stručnjaka iz 35 zemalja a RARIS je jedan od članova Upravnog odbora projekta.

RARIS je u ovom projektu pre svega kako bi omogućio da se prikupe iskustva i primeri dobre prakse sa najpoznatijih lokaliteta koji bi se mogli primeniti u istočnoj Srbiji.

 

Projekat priprema set praktičnih alata „Toolbox“ kao kolekciju preporučenih metodologija, studija slučaja, referentnih dokumenata, veb lokacija i drugih pratećih materijala, uputstava i najboljih praksi koja će biti na raspolaganjima svima koji žele da razvijaju podzemno izgrađeno kulturno nasleđe u svojim sredinama.

Na sastanku radnih grupa koji je upravo održan u Ankari je RARIS predstavio pivnice i aktivnosti koje se realizuju u cilju unapređenja pivnica.

Pored ostalog, Projekat je razvio i digitalnu Platformu Underground Built Heritage na kojoj je RARIS predstavio pivnice.

Na ovoj Platformi su predstavljene i druge svetski poznate atrakcije podzemnog izgradjenog nasledja kao što su: Paros, Grotte di Camerano, Hypogeum, Ghar Dalam, Sybil, Neapolis i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.

POVEZANE VESTI:

GIZ i Republički zavoda za zaštitu spomenika kulture potpisali memorandum o očuvanju Rajačkih, Rogljevačkih i Smedovačkih pivnica

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img