četvrtak, februar 29, 2024

Pokrenuta peticija da Ivan Đurđevac, policajac koji je poginuo na dužnosti dobije ulicu u Zaječaru

Pročitaj

Na sajtu peticije.online pokrenuta je peticija da Ivan Đurđevac, zaječarski policajac koji je poginuo na dužnosti krajem marta ove godine, kada ga je hicima iz pištolja ubio D.Z iz Zaječara,  dobije ulicu sa svojim imenom u Zaječaru.

Peticiju je do sada potpisalo 1363 ljudi.

„Nadam se da se svi Zaječarci slažu sa tim da pokojni policijski službenik Ivan Đurđevac treba da dobije ulicu sa njegovim imenom. Poginuo je vršeći svoju dužnost, pa je red da mu se građani Zaječara na taj način oduže“. – navodi Darko Jovanović, pokretač peticije.

Peticiju možete potpisati OVDE.

Podsetimo, 28.marta, na uniformisane policijske službenike, koji su postupali po prijavi građana da su se u zgradi u Ulici 7. septembra čuli pucnji, D. Z. je ispalio dva projektila pogodivši policajca Ivana Đurđevca koji je od zadobijenih povreda preminuo u ZC Zaječar.

Neposredno pre dolaska patrole, D. Z. je pucnjima iz vatrenog oružja usmrtio komšinicu V. Đ. (62).

Napadač se nakon što je pucao, zabarikadirao na tavanskim prostorijama, da bi nakon izvesnog vremena u njima počinio samoubistvo, saopštio je MUP.

Na mestu događaja, pored pripadnika Policijske uprave u Zaječaru bili su angažovani i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice.

POVEZANE VESTI:

MUP Srbije: U noćašnjoj akciji u Zaječaru ubijen policajac I.Đ. (28) – Zaječarski Dnevnik (zajecarski-dnevnik.com)

Akcijom SAJ-a završena drama u Zaječaru: Bilans troje mrtvih i dva ranjena – Zaječarski Dnevnik (zajecarski-dnevnik.com)

Poslednji ispraćaj policajca Ivana Đurđevca koji je ubijen na službenoj dužnosti /VIDEO/ – Zaječarski Dnevnik (zajecarski-dnevnik.com)

Danas je Dan žalosti u Zaječaru zbog tragično nastradalog policajca Ivana Đurđevca i sugrađanke Vere Đekić – Zaječarski Dnevnik (zajecarski-dnevnik.com)

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img