četvrtak, februar 29, 2024

Patrijarh srpski Porfirije u Negotinu

Pročitaj

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije boravio je u Negotinu i u Eparhiji timočkoj gde mu je u porti negotinskog hrama Sv. Trojice upriličen svečani doček.

U čast dolaska Patrijarha u negotinskoj crkvi služen je svečani čin doksologoje u molitvenom prisustvu Preosvećenih episkopa braničevskog Ignatija, niškog Arsenija i timočkog Ilariona.

 

Pozdravljajući Njegovu Svetost Episkop timočki je izrazio blagodarnost na ponovnom susretu, te je Patrijarhu poželeo dobrodošlicu i prijatan boravak u Timočkoj eparhiji.

Zahvalivši na lepim rečima dobrodošlice i bratske ljubavi, Patrijarh srpski pozdravio je mnogobrojni verni narod. U svojoj arhipastirskoj besedi Njegova Svetost govorio je o važnosti zajednice i jedinstva koje se temelji na Hristu i Crkvi Njegovoj.

 

„Ono, braćo i sestre, što nas čini neraskidivo jednim i jedinstvenim, ono što nas čini zajednicom, jeste naš temelj, naš krajeugaoni kamen a to je Gospod naš Hristos. To jedinstvo nije apstraktno, nije ideologija ljudska i samim tim prolazna, to jedinstvo jeste u molitvi, jeste u Crkvi, jeste u svetoj Liturgiji“ – poručio je Patrijarh.

Patrijarh je potom osveštao obnovljeni parohijski dom pri hramu Sv. Trojice u Negotinu.

foto: TV Hram

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor. Takođe i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img