utorak, 5 decembra, 2023

P.S. iz Zaječara prvostepeno osuđen na osam meseci kućnog pritvora zbog pretnji novinaru Danas-a Miljku Stojanoviću /AUDIO/

Pročitaj

U Osnovnom sudu u Zaječaru, zbog pretnji dopisniku Danasa iz Zaječara, Miljku Stojanoviću, okrivljeni Petar Stojković osuđen je prvostepeno na osam meseci zatvora u kućnim uslovima, uz zabranu prilaska oštećenom u trajanju od tri godine.

Glavni pretres u ovom predmetu odlagan je dva puta.

Miljko Stojanović

U izjavi za Zaječarski dnevnik nakon suđenja i donošenja presude, Miljko Stojanović je istakao da je zadovoljan presudom.

„Smatram da je ovom presudom pravda zadovoljena. Naravno postoje i žalbe, a ovo je samo prvostepena presuda. Pravda možda ponekad jeste spora, ali je dostižna“ rekao je Stojanović.

Njegov advokat, Predrag Stanković rekao je da je ovo za sada samo prvostepena presuda na koju imaju pravo žalbe obe strane, i da će tek nakon toga presuda biti pravosnažna.

Podsećamo, novinar Danasa, Miljko Stojanović, nakon teksta o Ukrajincu iz Lvova, koji je izbegao u Zaječar, dobio je pretnje i brojne uvredljive poruke i komentare, kako na svoj račun, tako i na račun mladog Ukrajinca putem društvene mreže Fejsbuk, nakon čega je Stojanović podneo prijavu Policiji koja je ubrzo otkrila da je pretnje uputio okrivljeni Stojković, a tužilaštvo odlučilo da pokrene postupak.

Tekst zbog koga je prećeno smrću novinaru Miljku Stojanoviću možete pročitati OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.   Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

Otkrivena osoba koja je pretila smrću dopisniku lista DANAS iz Zaječara zbog teksta o Ukrajincu koji je izbegao u Zaječar

INTERVJU: Miljko Stojanović – novinar Danas-a Pretnje novinarima ne smeju da postanu nešto normalno

Odložen glavni pretres zbog pretnji dopisniku Danasa iz Zaječara, Miljku Stojanoviću

I drugi put odložen glavni pretres zbog pretnji dopisniku Danasa iz Zaječara, Miljku Stojanoviću /VIDEO/

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img