sreda, 6 decembra, 2023

Ovog proleća zaječarsko pozorište učestvuje na tri prestižna festivala u Srbiji i Severnoj Makedoniji

Pročitaj

Predstava zaječarskog teatra„Čehovljeva soba“, po motivima Antona Pavloviča Čehova, u adaptaciji i režiji Nikole Zavišića, biće odigrana u petak 21. aprila od 20 sati, na reviji pozorišnih predstava “Milijini dani”, koja se od 19. do 23. aprila održava u Kruševačkom pozorištu.

„Ova naša predstava selektovana je i za učešće na Festivalu “Nušićevi dani” u Smederevu, koji će biti održan u drugoj polovini maja. U takmičarskoj konkurenciji ove prestižne pozorišne smotre, zaječarski teatar je poslednji put učestvovao pre 15 godina – 18. aprila 2008. sa predstavom “Žena mog najboljeg prijatelja”. Prošle godine je predstava zaječarskog pozorišta “Narodni poslanik” odigrana u pratećem programu “Nušićevih dana”, naglašavaju u zaječarskom pozorištu.

Takođe, monodrama zaječarskog pozorišta “Čučuk Stana, Srpkinja i Grkinja” autora i reditelja Željka Hubača, u izvođenju Nataše Petrović, selektovana je za učešće na Međunarodnom festivalu monodrame, koji se u Bitolju, u Severnoj Makedoniji, održava od 12. do 20. maja ove godine.

„Naša predstava biće jedini predstavnik Srbije na ovom festivalu na kome učestvuju i monodrame iz: Italije, Izraela, Litvanije, Estonije, Mongolije, Kazahstana, Severne Makedonije, Crne Gore i Hrvatske.

“Čučuk Stana” biće odigrana 17. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img