sreda, 1 februara, 2023

Otvorena nova kuglana u Boru

Pročitaj

U Boru je svečano otvorena kuglana u prostorijama Sportskog centra „Bobana Momčilović Veličković“.

Bor nastavlja da ulaže sredstva u razvoj sportske infrastrukture, a sve kako bi sportisti iz „grada bakra“, centra Borskog okruga i jednog od dva najveća grada Timočke Krajine nastavili da postižu vrhunske rezultate. Gradska uprava Bor je u 2022. godini iz lokalnog budžeta izdvojila finansijska sredstva za izgradnju nove kuglane, a investicija je vredna 7 miliona dinara, piše Glas Sporta.

Aleksandar Milikić – gradonačelnik Bora

„Jedan od osnovnih razloga za izgradnju kuglane je taj što Bor ima šampione koji nisu mogli da se takmiče u svom gradu. Ovo je jedan od sportova gde ćemo narednih godina imati jako dobre rezultate. Nastavićemo da kroz sufinansiranje sporta, maksimalno podižemo kapacitete sportskih udruženja i klubova kako bi se stvorili još bolji uslovi za šampione, kako bi i na dalje nizali uspehe“ – istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Infrastruktura je jedan od ključnih osnova za razvoj sporta, a Bor ulaganjima u Sportski centar nastavlja da podiže standarde.

„Do sada je što se infrastrukturnih radova dosta toga urađeno. Renovirana je mala i velika sala, rekonstruisan je krov. Grad ulaže u sport, a rekonstrukcijom Sportskog centra poboljšani su uslovi za razvoj sporta, dok su samim sportistima omogućeni kvalitetniji treninzi i priprema za takmičenja kako bi postizali što bolje rezultate i na pravi način predstavljali svoje klubove i grad Bor“ – rekao je gradski većnik Marko Nikolić.

Besplatni termini u SC „Bobana Momčilović Veličković“ takođe su jedan od benefita koji stoji na raspolaganju borskim klubovima, a u lokalnoj samoupravi ne sumnjaju da će rezultati u budućnosti biti još bolji.

IZVOR: Glas Sporta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana 61. sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga /VIDEO/

Na sednici Saveta Zaječarskog upravnog okruga, 61. po redu, koja je održana u Zaječaru, razmatranI su izveštaji o radu...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img