utorak, 29 novembra, 2022

Otvorena izložba radova sa 53. Likovne kolonije “Deliblatski pesak“ u Zaječaru

Pročitaj

U galeriji Centra za kulturu-pozorišni muzej Zaječar (bivši Memorijal Nikole Pašića) otvorena je izložba radova nastalih na 53. likovnoj koloniji “Deliblatski pesak“, Kulturno-prosvetne zajednice Pančevo.

Exif_JPEG_420

Prlikom otvaranja izložbe Miloslav Urošević-Uroš, akademski slikar i jedan od organizatora kolonije, zaposlen u Kulturno-prosvetnoj zajednici Pančevo, istakao je da je ova kolonija jedna od najstarijih u državi i izrazio nadu da će opstati još dugi niz godina.

Exif_JPEG_420

„Saradnja između Kulturno –prosvetne zajednice Pančevo i zaječarskog centra za kulturu traje već dugi niz godina i veoma je živa u pogledu likovnog stvaralaštva.Svake godine pozivamo nekog od vaših slikara i neko od naših učestvuje u vašoj likovnoj koloniji“ rekao je Urošević i dodao da su ovakve izložbe način da se likovno stvaralaštvo prikaže široj javnosti u oba grada.

Exif_JPEG_420

Profesor prištinske likovne akademije sa sedištem u Zvečanu,koji je više godina aktivan učesnik i organizator kolonije, Nebojša Jocić ,otvorio je izložbu i pored ostalog rekao da je kultura u svim sredinama marginalizovana ali je ova kolonija, simpozijum umetnika, uspela da preživi i polako se vraća u stare tokove i vraća stari sjaj.

Exif_JPEG_420

Zaječarci će izložbu koja obuhvata 17slika i jednu skulpturu moći da pogledaju naredne dve nedelje.

Organizatori su Ustanova narodno pozorište Timočke krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović“ Zaječar i Kulturno-prosvetna zajednica Pančevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor. Takođe i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Plan imunizacije u Zaječaru

Građani u istočnoj Srbiji, na području koje pokriva Zavod za javno zdravlje „Timok“, od 29. novembra do 5. decembra,...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img