sreda, 6 decembra, 2023

Otvoren Kutak za mlade i priređeno književno veče članova udruženja „Revolt“

Pročitaj

U okviru projekta „Želim svoj prostor“, a na inicijativu udruženja „Revolt”, juče je u zaječarskoj biblioteci „Svetozar Marković“ otvoren Kutak za mlade. Tim povodom priređeno je književno veče poezije članova udruženja – Jovana Manojlovića, Miljana Miletića, Stefana Cokića i Uglješe Nikodijevića.


Kutak za mlade je multifunkcionalni prostor namenjen mladima svih kategorija. To je mesto za edukaciju, druženje, kreativnu razmenu ideja i sveukupnog znanja, ali pre svega mesto za kvalitetno provođenje vremena, namenjen mladima. Uz podršku bibliotekara mladi će se informisati i dobiti odgovore i znanja iz raznorodnih oblasti, shodno svojim interesovanjima.


Uglješa Nikodijević, iz Udruženja „Revolt” je naveo da je ideja za sam projekat nastala iz potrebe za kreativnim kutkom, u kojem bi se mladi osećali kao kod kuće, a ipak imali stručnu podršku i pomoć.

„Izabrali smo prostor u biblioteci, zato što je ona bez granica. Drago nam je da smo uspeli da realizujemo našu ideju i stvorimo naš i vaš kutak, i čvrsto verujemo u mlade ljude da će pomoći svima u stvaranju novih i kreativnih ideja“, kazao je Uglješa.


Projekat „Želim svoj prostor” realizuje se u okviru projekta „Omladinski fondovi” koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa opštinom Zaječar, a u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i turizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img