četvrtak, 28 septembra, 2023

Otvoren Centar za saradnju sa lokalnom zajednicom: Kvalitetnija veza Ziđina sa stanovništvom

Pročitaj

Uloga Info centra je da olakša komunikaciju stanovništva sa kompanijom kako bi se ubuduće brže i efikasnije rešavali problemi nastali višedecenijskim rudarenjem na ovim prostorima. – U nameri da poboljša kvalitet života svih stanovnika, kompanija planira da u narednih pet godina izdvoji znatna sredstva u razvoj sela i okolnih rudarskih područja, kazao Zou Gang. –  M. Janošević: Nadam se da će otvaranjem Info centra problemi nastali dugogodišnjim rudarenjem biti brže rešavani, jer narod u gradu i u selima to očekuje.

SZK. – Držeći do stava da harmonija rađa bogatstvo, te da je zato važno da se kompanija, njeni ljudi i lokalna zajednica razvijaju zajedno, Srbija Ziđin Koper posvećuje veliku pažnju održivom razvoju okoline u kojoj posluje. Veruje u izgradnju dobrih odnosa zasnovanih na dijalogu i uzajamnom poverenju i u kontaktu sa lokalnom zajednicom nastoji da identifikuje njene potrebe i probleme. U svetlu održive i konstruktivne saradnje, kompanija je u protekle tri i po godine aktivno pomagala razvoj lokalnih zajednica na čijim teritorijama posluje, a kako bi njene usluge ubuduće stanovništvu bile dostupnije otvorila je (22. jula) i Centar za saradnju sa lokalnom zajednicom. Info centar zajedno su otvorili zamenik generalnog direktora Srbija Ziđin Koper Zou Gang i zamenik gradonačelnika Bora Milivoje Janošević, a svečanosti su prisustvovali predstavnici Gradske uprave, seoskih i gradskih mesnih zajednica.

Centar za saradnju sa lokalnom zajednicom je spona između stanovništva i kompanije, a uloga mu je da olakša komunikaciju kako bi se ubuduće brže i efikasnije rešavali problemi nastali višedecenijskim rudarenjem na ovim prostorima. Srbija Ziđin Koper je dosad realizovala više od 100 projekata u oblasti društveno odgovornog poslovanja i izdvojila znatna sredstva za poboljšanje zdravstvenih uslova, saobraćajne infrastrukture, kulture, obrazovanja, tradicionalne umetnosti i zabavnih sadržaja za decu. Takođe, kompanija je ispunila obaveze u oblasti zaštite životne sredine i uložila mnogo novca u rešavanje nasleđenih ekoloških problema. Tu, pre svega, mislim na jezero Robule, ali verujem da će i ostali ekološki problemi, poput onog na kriveljskom jalovištu koji smo “u amanet” dobili od RTB-a, vrlo brzo biti u potpunosti rešeni – rekao je zamenik generalnog direktora Srbija Ziđin Koper Zou Gang.

On je dodao da će kompanija nastaviti da realizuje plan za unapređenje društvene zajednice, te da u narednih pet godina, sa namerom da poboljša kvalitet života svih stanovnika, planira da izdvoji znatna sredstva u razvoj sela i okolnih rudarskih područja.

Ističući zadovoljstvo što prisustvuje otvaranju Centra za saradnju sa lokalnom zajednicom, zamenik gradonačelnika Bora istakao je da su grad i Ziđin „na istom zadatku“.

Jedini način da ljudima pokažemo da smo odgovorni jeste da budemo otvoreni prema njima. To važi i za kompaniju, i za Gradsku upravu. Nadam se da će otvaranjem Info centra problemi nastali dugogodišnjim rudarenjem biti brže rešavani, jer narod u gradu i u selima to očekuje. Radujem se otvaranju Info centra, jer on pokazuje da je Ziđin odgovorna firma. Radujem se i prihodu koji ostvaruje na našoj zemlji i našem terenu, pa sam siguran da svi zajedno možemo da rešimo probleme koji su vezani za okolna naselja, seoska područja i sam grad – rekao je Milivoje Janošević.

Centar za saradnju sa lokalnom zajednicom nalazi se na ulazu u direkciju Rudnika bakra Bor, biće otvoren radnim danima od 9 do 11 i od 14 do 15 sati, a poslovaće u okviru kompanijske Službe za odnose sa društvenom zajednicom.

G. Tončev Vasilić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

Srbija Ziđin Koper za tri i po godine Narodnoj banci Srbije prodala 5,74 tone zlata

Serbia Zijin Copper: Borskoj i majdanpečkoj zdravstvenoj ustanovi po ambulantno vozilo na dar

Serbia Zijin Copper upumpava svežu vodu u Borsko jezero – nivo raste do tri centimetra na dan

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Uhapšen Negotinac zbog omogućavanja uživanja opojnih droga

Policija je u Negotinu uhapsila D. M. (40) iz tog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img