utorak, 5 decembra, 2023

Zaječarski vatrogasci odlikovani ordenom Miloša Obilića zbog spašavanja trogodišnjeg dečaka

Pročitaj

U Palati “Srbija” održana je svečanost povodom dodele Vidovdanskih odlikovanja i stupanja na dužnost predsednika Republike Aleksandra Vučića, u drugom mandatu. Za istaknute zasluge ordene su dobili akademici, reditelji, glumci, sportski treneri i drugi. Među odlikovanima i bivši japanski premijer Šinzo Abe.

Medalju za hrabrost, orden Miloša Obilića dobili su vatrogasci spasioci iz Zaječara koji su spasili od smrti trogodišnje dete koje je upalo u šaht; mlađi vodnik Saša Lalić i mlađi vodnik Andrija Trifunović.

Podsetimo, Saša Lalić i Andrija Trifunović 13. juna uveče nisu bili na dužnosti i vraćali su se iz druge smene kolima kada su primetili gužvu na Popovoj plaži, a potom čuli i zapomaganje majke. Snašli su se priručnim sredstvima iz privatnog automobila, uzeli sajlu za vuču i Lalić se opasan sajlom spustio u šaht i jedva dohvatio dečaka kome su iz vode virila samo stopala. Dete je preuzeo i reanimirao Andrija Trifunović.

Trogodišnji dečak je posle reanimacije na licu mesta u zaječarsku bolnicu stigao u svesnom stanju i nakon nekoliko dana sa majkom otišao kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

Vatrogasci Trifunović i Lalić srećni što su trogodišnjem dečaku spasili život /VIDEO i FOTO/

Ministar Policije izrazio zahvalnost vatrogascima Trifunoviću i Laliću povodom spasavanja trogodišnjeg dečaka u Zaječaru

Prijem kod gradonačelnika Zaječara i nagrada od po 100 hiljada dinara za hrabre vatrogasce

Dete upalo u šaht kod Popove plaže u Zaječaru

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img