sreda, 6 decembra, 2023

Javna rasprava o dopuni budžeta opštine Negotin za 2022. godinu

Pročitaj

Na sednici Opštinskog veća Negotin, većnici su doneli Zaključak o sprovođenju javne rasprave o nacrtu Odluke o izmeni i dopuni odluke o budžetu opštine Negotin za 2022. godinu. Odlukom o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Negotin za 2022. godinu opšti prihodi i primanja budžeta povećani su u iznosu od 77.344.000 dinara i iznose 1.151.922.000 dinara i sredstva iz drugih izvora finansiranja su povećana i iznose 264.450.000 dinara.

Sredstva planirana rebalansom budžeta za 2022. godinu iz svih izvora finansiranja iznose 1.416.372.000 dinara i uvećana su za 98.162.000,00 dinara. Odluka o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Negotin za 2022. godinu, donosi se u cilju uravnoteženja prihoda i primanja, rashoda i izdataka budžeta do kraja godine kao i iskazivanja iznosa prenetih sredstva iz prethodnog perioda, odnosno sredstava koja su ostala neutrošena. Javna rasprava o nacrtu Odluke o izmeni i dopuni odluke o budžetu opštine Negotin za 2022. godinu biće sprovedena do 6. maja.

Čalnovi veća su, nakon razmatranja, doneli Odluku i o izmeni odluke o imenovanju predsednika i članova Saveta za bazbednost saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Negotin kao i pravilnike o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Negotin po javnom pozivu Uprave za finansiranje i pdostinje energetske efikasnosti.

Na dnevnom redu sednice Opštinskog veća bio je i Program podrške za sprovoljenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za opštinu Negotin u 2022. godini. Program je usvojen, uz prethodno dobijenu saglasnost nadležnog ministarstva, i predviđa sredstva za direktna plaćanja i podsticaje merama ruralnog razvoja u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara. Ove godine lokalna samouprava je opredelila iznos od 2,5 miliona dinara za rad poljoprivrednih udruženja koji će biti raspodeljen posebnim konkursom.

Na kraju sednice donet je i Zaključak o usvajanju izveštaja o realizaciji projekata nevladinih organizacija, udruženja i društava u 2021. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.

IZVOR: negotin.rs foto: negotin.rs

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img