sreda, 29 novembra, 2023

Opština Negotin sa Ministarstvom zaštite životne sredine potpisala ugovor o zameni kotlova u toplanama i ložišta u domaćinstvima

Pročitaj

U Ministarstvu zaštite životne sredine potpisani su ugovori sa lokalnim samoupravama za realizaciju projekata zamene kotlarnica u javnim ustanovama i individualnih ložišta u domaćinstvima širom Srbije, u cilju unapređenja kvaliteta vazduha. Ugovor je potpisan i sa predstavnicima opštine Negotin, prenosi Danas.

Ministarstvo zaštite životne sredine sufinansiraće kroz dva konkursa 47 projekata i za ove namene opredeljeno je 350 miliona dinara. Među 35 lokalnih samouprava koje su sa ministarstvom potpisale ugovore za realizaciju 41 projekta je i opština Negotin.

Opštini Negotin odobrena su dva projekta i dodeljena sredstva za sufinansiranje realizacije projekata nabavke, zamene rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje i zamene kotlova na čvrsto gorivo sa kotlovima na pelet.

Prema navodima nadležnih u ukupna vrednost projekta „Rekonstrukcije kotlarnice zgrade OŠ “Branislav Nušić” u Urovici iznosi 4,75 miliona dinara, a učešće nadležnog ministarstva je 2,8 miliona dinara.

Za realizaciju projekta smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora u 2022. godini u ovoj godini opredeljeno je pet miliona dinara, pri čemu je učešće Ministarstva zaštite životne sredine četiri miliona dinara i ovim projektom predviđena je zamena kotlova na čvrsto gorivo kotlovima na pelet.

IZVOR: Danas

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img