četvrtak, 30 novembra, 2023

Vlada danas menja Uredbu – šećer najverovatnije 89 dinara bez obzira na ambalažu

Pročitaj

Vlada Srbije će na današnjoj sednici izmeniti važeću uredbu koja se odnosi na ograničenje cena namirnica, saznaje N1 u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Tim izmenama će cena šećera biti ograničena na određeni iznos – najverovatnije 89 dinara za kilogram – i važiće za sva pakovanja, bez obzira da li se šećer prodaje u ambalaži od kilograma ili u džakovima.

Šećera danima nema u trgovinama, a cena mu je, po važećoj uredbi, u maloprodaji ograničena na nivo od 15. novembra 2021. godine. To u praksi znači da svaka trgovina u svojim rafovima sme da drži „svoje“ cene šećera koje je imala na dan 15. novembra, ni dinar veće.

Problem je što se ovo ograničenje primenjivalo samo na šećer u ambalaži od kilograma, dok se cena šećera u ostalim pakovanjima slobodno formirala.

To je dovelo do situacije da se šećer u kesama od kilogram najviše tražio jer je bio – najjeftiniji, a potom i do nestašica u trgovinama.

Da će cena šećera biti ograničena, bez obzira na pakovanje, u Davosu je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je, govoreći o nestašici šećera u prodavnicama, rekao da je u Srbiji zaštićena cena šećera u pakovanju od jednog kilograma i da „onda oni koji rade sa šećerom, poput pčelara ili destilera, dogovore sa poslovođama da kupe veće količine tog jeftinijeg šećera, zbog čega će biti zaštićena cena šećera bez obzira na pakovanje“.

IZVOR: N1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img