sreda, februar 21, 2024

Održano 8. Jasenovačko leto u Velikom Jasenovcu

Pročitaj

U Velikom Jasenovcu kod Zaječara sinoć je održana tradicionalna kulturno-umetnička manifestacija 8. “Jasenovačko leto”.

U prisustvu velikog broja meštana, nakon defilea učesnika priređen je kulturno-umetnički program u kome su učestvovala KUD-ovi: „Graničar“ iz Halova, „Gradec“ iz Gradskova, „Zoran Gajić“ iz Rgotine, „Sloga“ iz Vražogrnca i „Nikola Pašić“ iz Zaječara.
Prisutne je pozdravila gradska većnica za kulturu Elena Matković, koja je još jednom naglasila da će grad i ubuduće podržavati ovakve manifestacije.
Smotra je nastala iz potrebe za kulturnim sadržajima u istočnom delu teritorije grada Zaječara, radi zaštite i očuvanja nematerijalnog kulturnog nasleđa ovog područja, što je veoma važno imajući u vidu negativan uticaj savremenih socioloških i tehnoloških promena na tradicionalne vrednosti.
Organizator manifestacije je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa mesnom zajednicom Veliki Jasenovac, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.   Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

U Dubočanu održan 10. Balkanski festival tradicionalne kulture Vlaha – nemio događaj prekinuo program manifestacije /VIDEO/

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img