četvrtak, 21 septembra, 2023

Održani 6. “Dani Gamzigradske banje“

Pročitaj

U Gamzigradskoj Banji kod Zaječera juče je, po šesti put, održana manifestacija tradicionalnog narodnog stvaralaštva „Dani Gamzigradske banje“.

U kulturno-umetničkom programu učestvovali su KUD-ovi: ”Romuliana” iz Gamzigrada, “Božur” iz Zvezdana, “Šljivar”iz Šljivara, ”Zoran Gajić” iz Rgotine i “Sloga” iz Vražogrnca.

Titula „Lepotica Gazmizgradske Banje“ ove godine je pripala Vili Antonini Milisavljević iz Vražogrnca. Za prvu pratilju je proglašena Sara Sandulović iz Vražogrnca, a za drugu pratilju Maša Ćurčija iz Zvezdana.

Tokom dana, kuvana je riblja čorba, a priređena je i izložba tradicionalne trpeze.

Manifestaciju je organizovala Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zaječara i Mesnom zajednicom Gamzigradska Banja, a pokrovitelj je i ovog puta bio grad Zaječar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Cirkus „Medžik kondor“ sutra u Zaječaru

U sali Centra za kulturu u Kotlujevcu, sutra, 21. septembra, gostuje cirkus „Medžik kondor“ sa mini cirkuskim predstavama u...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img