sreda, 1 februara, 2023

Održani 21. Adamovi dani u Koprivnici /FOTO/

Pročitaj

U Koprivnici  kod Zaječara, juče su održani 21. „Dani Adama Bogosavljevića“, tradicionalna manifestcija u spomen na srpskog tribuna i reformatora koji je štitio prava seljaka u drugoj polovini 19. veka.

Smotru je otvorila Elena Matković, članica Gradskog veća za kulturu.

Nakon defilea učesnika i zajedničkog kola, meštani Koprivnice i njihovi gosti uživali su u nastupu KUD-ova. Učestvovali su: „Adam Bogosavljević“ iz Koprivnice”, „ Zoran Gajić” iz Rgotine, „Graničar” iz Halova, „Dubočane” iz Dubočana , „Moravac” iz Gornjeg Vidova kod Paraćina i „Radislav Nikčević“ iz Miloševa kod Jagodine.

Organizatori manifestacije su Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Mesna zajednica Koprivnica, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

Najmlađi folkloristi iz Velikog Izvora i Halova plasirali se na smotru dečijeg folklora „Badnjevac“ u Kragujevcu /VIDEO/

Završen Đurđevdanski sabor u Gamzigradu /VIDEO/

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana 61. sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga /VIDEO/

Na sednici Saveta Zaječarskog upravnog okruga, 61. po redu, koja je održana u Zaječaru, razmatranI su izveštaji o radu...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img