utorak, 29 novembra, 2022

Održana sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga o besplatnoj raspodeli merkantilnog kukuruza /VIDEO/

Pročitaj

Rok za podnošenje prijava je 23. novembar

U Zaječaru je danas održana sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga na kojoj se razgovaralo o zaključku Vlade Republike Srbije i javnom pozivu Republičke direkcije za robne rezerve za pomoć poljoprivrednim gazdinstvima i besplatnoj raspodeli merkantilnog kukuruza.

15.000 tona merkantilnog kukuruza iz robnih rezervi države, biće podeljeno individualnim poljoprivrednim proizvođačima. Rok za podnošenje prijava za pomoć države je 23. novembar.

Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog upravnog okruga rekao je na sednici da će 15.000 tona merkantilnog kukuruza iz robnih rezervi države, odlukom Vlade, biti podeljeno individualnim poljoprivrednim proizvođačima, odgajivačima mlečnih krava.

„Ono što poljoprivrednici treba da urade je da podnesu adekvatnu dokumentaciju u predviđenom roku na javni poziv koji je u toku i traje do 23. novembra. Kada govorimo o Zaječarskom upravnom okrugu, primera radi, za prošlu godinu takvih gazdinstava je 489, da li će svi ostvariti to pravo i dobiti do 240 kilograma po jednom grlu, zavisi od toga da li će ispuniti uslove. To će se znati krajem novembra ili početkom decembra kada se otvore ti zahtevi i kada se vidi da li su adekvatni“ – istakao je, između ostalog, Paunović.

 

Ceo proces će sprovoditi poljoporivredne stručne službe uz pomoć lokalnih samouprava i republičkih organa. Za distribuciju na teritoriji grada Zaječara i opštine Boljevac zadužena je Poljoprivredna stručna savetodavna služba „Agroznanje“ Zaječar.

Za distribuciju na teritoriji opštine Knjaževac zadužena je Poljoprivredna stručna savetodavna služba „Poljoservis“ Knjaževac.

Zahtev za dobijanje merkantilnog kukuruza, zainteresovani poljoprivredni proizvođači treba da pošalju preporučenom pošiljkom na adresu poljoprivredne savetodavne službe, a nakon isteka datuma za prijavljivanje, prijave će biti obrađene i biće formirana rang lista.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor. Takođe i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Plan imunizacije u Zaječaru

Građani u istočnoj Srbiji, na području koje pokriva Zavod za javno zdravlje „Timok“, od 29. novembra do 5. decembra,...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img