utorak, 29 novembra, 2022

Održana promocija zbirke pesama „Efekat leptira“

Pročitaj

U Radul-begovom konaku u Zaječaru, predstavljena je zbirka pesama „Efekat leptira“ autorke Anđele Đorđević.

Zbirka sadrži 42 pesme, koje je autorka pripremala dugo vremena.

„Idem sa ciljem da prodam što više primeraka, a sav prikupljen novac biće namenjen u humanitarne svrhe, kao pomoć deci oboleloj od raka i njihovim porodicama. Planiram da sledeća knjiga bude namenjena deci, gde će se naći priče i pesme za decu, jer su u ovoj mojoj prvoj zbirci uglavnom ljubavne pesme“, istakla je Anđela Đorđević.

 

Ovo je Anđelina prva samostalna zbirka pesama u izdanju Kulturno-izdavačkog centra „Srpska kuća“ iz Požarevca.

„Mi smo u Zaječaru već objavili nekoliko knjiga i promovisali mlade pisce. Radimo veliki projekat, a do sada smo stvorili preko 20 hiljada mladih pisaca. Uvideli smo da mnogo dece piše, ali nema ko sa njima da radi. Anđela je četvrti pisac iz Zaječara“, kazao je Bratislav Golić, glavni urednik Kulturno-izdavačkog centra „Srpska kuća“ iz Požarevca.

Anđela Đorđević je rođena 01.09.2003. godine u Zaječaru gde živi sa roditeljima Sanelom i Ivicom Đorđević i bratom Nikolom. Do 2018. godine pohađa Osnovnu školu „Dositej Obradović“ u Vražogrncu i iste godine upisuje Gimnaziju u Zaječaru koju završava 2022. i postaje studentkinja Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Pesme piše od svoje 8. godine. Neki od njenih uzora su Ljubivoje Ršumović, kao i Desanka Maksimović. Osim pisanja poezije, puno vremena posvećuje čitanju raznih knjiga. Njene pesme su objavljivane u izdanjima „Šraf“ kao i na sajtu „Prelepa poezija“. Ovo je njena prva samostalna zbirka pesama u izdanju Kulturno-izdavačkog „Srpska kuća“ iz Požarevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Plan imunizacije u Zaječaru

Građani u istočnoj Srbiji, na području koje pokriva Zavod za javno zdravlje „Timok“, od 29. novembra do 5. decembra,...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img