sreda, februar 21, 2024

Održana 73. sednica Gradskog veća u Zaječaru

Pročitaj

U velikoj sali Skupštine grada Zaječara danas je održana 73. sednica Gradskog veća, kojom je predsedavao zamenik gradonačelnika Vladimir Videnović.

Gradski većnici su usvojili Nacrt Odluke o prvoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Zaječara za 2023. godinu, Nacrt Odluke o izboru privatnog partnera i dodeli Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za ugovornu isporuku i proizvodnju toplotne energije uz obaveznu investiciju u sistem za proizvodnju toplotne energije JKSP Zaječar, Nacrt Odluke o usvajanju Regionalnog plana upravljanja otpadom za gradove Zaječar i Bor i opštine Boljevac, Kladovo, Majdanpek, Negotin i Knjaževac, Nacrt Odluke o davanju saglasnosti Apotekarskoj ustanovi „Zaječar“, Nacrt Odluke o određivanju komunalne delatnosti, Nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o snabdevanju vodom za piće na teritoriji grada Zaječara, Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Zaječar za 2023. godinu, kao i Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod“ Zaječar na Odluku o usvajanju Elaborata o korekciji cene vode za piće i odvođenje otpadnih voda i Elaborata o ceni tehničke vode – pogodne za piće u svrhu navodnjavanja.

Zeleno svetlo je dato i na Nacrt Rešenja o usvajanju Godišnjeg Izveštaja o radu Javnog komunalnog preduzeća „Timok -održavanje“ Zaječar za 2022. godinu, na Nacrt Rešenja o usvajanju Finansijskog izveštaja za 2022. godinu Javnog komunalnog preduzeća „Timok -održavanje“ Zaječar, na Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o raspodeli dobiti Javnog komunalnog preduzeća „Timok -održavanje“ Zaječar za 2022. godinu, na Nacrt Rešenja o usvajanju Godišnjeg izveštaja o radu Centra za socijalni rad „Zaječar“ u Zaječaru za 2022. godinu, na Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Plan i Program rada za 2023. godinu Centra za socijalni rad „Zaječar“ u Zaječaru, na Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Finansijski plan za 2023. godinu Centra za socijalni rad „Zaječar“ u Zaječaru, na Nacrt Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu za 2022. godinu Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, na Nacrt Rešenja o usvajanju Finansijskog izveštaja za 2022. godinu Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, na Nacrt Rešenja o usvajanju Finansijskog izveštaja za 2022. godinu Narodnog Muzeja „Zaječar“, na Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Finansijski plan za 2023. godinu Narodnog Muzeja „Zaječar“, kao i na Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Finansijski plan Predškolske ustanove „Đulići“ Zaječar za 2023. godinu.

Na sednici Gradskog veća usvojen je i Nacrt Rešenja o prestanku funkcije i imenovanju direktora Istorijskog arhiva „Timočka Krajina“ Zaječar u Zaječaru, Nacrta Rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Narodnog muzeja “Zaječar“ u Zaječaru, Nacrt Rešenja o razrešenju i imenovanju članova Školskog odbora Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Velikom Izvoru, Nacrt Rešenja o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Osnovne škole „Hajduk Veljko“ u Zaječaru, Predlog Odluke o određivanju subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada Zaječara, Predlog Zaključka o pokretanju postupka otuđenja nepokretnosti – kp.br. 5866/1, kp.br. 5866/2, kp.br.5866/3, kp.br.5866/4 i kp.br.5866/5 svih u KO Zaječar, iz javne svojine grada Zaječara, prikupljanjem ponuda, Predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka otuđenja nepokretnosti – kp.br. 5866/1, kp.br. 5866/2, kp.br.5866/3, kp.br.5866/4 i kp.br.5866/5 svih u KO Zaječar, iz javne svojine grada Zaječara, prikupljanjem ponuda i Predlog Javnog konkursa za dodelu sredstava iz budžeta grada Zaječara za podsticanje projekata ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja za 2023. godinu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img