utorak, 5 decembra, 2023

Odlični rezultati zaječarskih Gimnazijalaca na tri takmičenja

Pročitaj

Zaječarski gimnazijalci su proteklog vikenda zabeležili odlične rezultate na republičkim takmičenjima iz biologije i književnosti i na matematičkom takmičenju „Kengur bez granica“.

Na Republičkom takmičenju iz biologije, koje je održano u Novom Sadu i na Republičkom takmičenju iz književnosti (Književna olimpijada) koje je održano u Sremskim Karlovcima, učenici zaječarske Gimnazije dostojno su predstavili svoju školu.

Jovana Marinković (III-3) na Književnoj olimpijadi osvojila je 14 od 20 poena, dok su na takmičenju iz biologije učenici ove škole ostvarili sledeće rezultate: Danica Marković (I-3, 89 od 100 bodova), Jovan Jovanović (I-3, 74 poena), Danica Vasiljević (II-3, 69 poena), Petar Savićević (II-3, 63 poena), Mia Milosavljević (II-3, 59 poena), Teodora Milijić (III-3, 81 poena), Staša Ilić (III-3, 68 poena) i Katarina Jotović (III-3, 54 poena).

Takođe, na Matematičkom takmičenju „Kengur bez granica“ pohvale su osvojili: Pavle Kulić i Pavle Dinić (II4), Petar Savićević (II3) i Željko Čukić (III4).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

Učenici iz Danske i Nemačke u poseti vršnjacima iz zaječarske Gimnazije /VIDEO I FOTO/

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img