četvrtak, februar 29, 2024

RPKS: Prijavite se za obuku za procenitelje vrednosti nepokretnosti

Pročitaj

Poslovna akademija Privredne komore Srbije od 23. avgusta do 9. oktobra 2022. godine organizuje novi ciklus obuka za procenitelje vrednosti nepokretnosti kako bi se polaznici što kvalitetnije pripremili za polaganje ispita i stekli licencu, znanje i veštine za efikasnu procenu vrednosti nepokretnosti.

Licencu procenitelja vrednosti nepokretnosti u Srbiji do sada je steklo 249 osoba. Od ovog broja 148 je iz Beograda, 38 iz Novog Sada i ostatak je u ostalim delovima Srbije. Neophodan je veći broj procenitelja koji bi pokrili područje Južne, Istočne i Zapadne Srbije, pri čemu su na teritoriji Zaječarskog i Borskog upravnog okruga registrovana samo 4 licencirana procenitelja nepokretnosti, pa je potrebno više njih sa ovog područja. Zainteresovani se mogu obratiti u PKS-RPK Zaječar, kontakt Maja Milutinović, maja.milutinovic@pks.rs ili na telefon: 019 210 136.

Procenama vrednosti nepokretnosti nekada su se bavili prvenstveno sudski veštaci, ali donošenjem Zakona o proceniteljima vrednosti nepokretnosti i njegovom punom primenom od 2018. godine, procene nepokretnosti mogu da rade samo licencirani procenitelji koji su to zvanje stekli pri Ministarstvu finansija.

Prvi korak u sticanju licence je pohadjanje obuke, a drugi polaganje ispita u Ministarstvu finansija. Ispit se održava dva puta godišnje – u aprilu i novembru. Obuka koja će biti organizovana je zapravo priprema kandidata za ispit u novembru ove godine.

Više informacija može se naći na sajtu https://akademijapks.rs/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img