utorak, 27 septembra, 2022

Polaganjem venaca obležen Dan oslobođenja Zaječara u Drugom svetskom ratu /VIDEO/

Pročitaj

Povodom 7. septembra – Dana oslobođenja Zaječara u Drugom svetskom ratu, na Spomen-kosturnicu, položeni su venci i minutom ćutanja odata pošta poginulima u borbi za oslobođenje.

Vence su položile delegacija Grada Zaječara sa zamenikom gradonačelnika Zaječara Vladimirom Videnovićem, delegacija Komande za razvoj timočke brigade Vojske Srbije na čelu sa potpukovnikom Srđanom Jovanovićem, delegacija SUBNOR-a i delegacija Saveza ratnih i mirnodopskih vojnih invalida koju je predvodio predsednik SUBNOR-a Zaječar Dragoljub Nikolić, kao i delegacije Udruženja vojnih penzionera i Organizacija rezervnih vojnih starešina koje je predvodio sekretar Aćif Avdić.

Zaječar je prvi put oslobođen od Nemaca 7. septembra 1944. godine. Međutim, konačno je oslobođen 8. oktobra iste godine. O borbama za oslobođenje Zaječara okupljenima je govorio Dragoljub Nikolić – predsednik SUBNOR-a Zaječar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Grad veličine oraha zabeleo pogodio Zaječar i okolna sela /VIDEO/

Olujno nevreme, praćeno jakim gradom i kišom nešto pre 17 sati pogodilo je Zaječar i okolna sela. Grad je bio...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img