nedelja, 25 septembra, 2022

Proslavljena slava zaječarske kasarne „Nikola Pašić“

Pročitaj

Slava paraklisa u zaječarskoj kasarni „Nikola Pašić“, Sveti Stefan Visoki despot, svečano je proslavljena svetom arhijerejskom Liturgijom kojom je načalstvovao Episkop timočki gospodin Ilarion, uz sasluženje protojereja Igora Ivkovića, vojnih sveštenika Ivana Ganića i Srđana Vasilijevića i arhiđakona Ilije.

Domaćin slave bio je komandant jedinice 31. pešadijskog bataljona potpukovnik Lazar Kalat, a kolačar njegov zamenik major Vladica Stanković. Pomoćnik vojnog sveštenika stariji vodnik I klase Milan Cvetković čitao je apostol.

U besedi nakon lomljenja slavskog kolača, vladika je čestitao praznik i slavu prisutnim vojnicima, a potom je govorio o talentima i kako na njih gledati u hrišćanskom duhu.

Episkop Ilarion je naglasio da su talenti dar od Boga, a ne nešto što je rezultat naše inteligencije ili naših sposobnosti. Takođe, Episkop je podsetio da pored talenata koji su darovani od Boga, čovek u sebi nosi i mnoge slabosti kao posledicu udaljavanja od Boga i iluzije da je sam sebi dovoljan.

Po završetku službe, prisutno sveštenstvo i vojnici sabrali su se sa timočkim Episkopom za slavskom trpezom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Patrijarh srpski Porfirije u Negotinu

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije boravio je u Negotinu i u Eparhiji timočkoj gde mu je u porti...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img