četvrtak, 6 oktobra, 2022

Obeležavanje nedelje Crvenog krsta u Zaječaru

Pročitaj

Danas je Svetski dan Crvenog krsta

 

Na rođendan Anri  Dinana (8. maj), osnivača Crvenog krsta, obeležava se Svetski dan Crvenog krsta. Crveni krst Zaječar tim povodom obeležava nedelju Crvenog krsta, koja traje do 15. maja,  kroz razne aktivnosti. 

Sutra, 9. maja, biće održana predavanja za nove volontere na temu „Šta je volonter i značaj volonterizma“.

U utorak, 10. maja, biće organizovana promocija programa koji se sprovode u Crvenom krstu, izložba radova koji su nastali u okviru konkursa „Krv život znači“ i dodela zahvalnica najuspešnijim autorima.

U sredu, povodom 11.maja – Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi i dodela zahvalnica višestrukim davaocima.

U četvrtak, 12. maja, odvijaće se aktivnosti sa starijima u okviru programa „Zdravo starenje“ u saradnji sa Udruženjem „Dragi ljudi“ i Specijalnom bolnicom za rehabilitaciju -Gamzigrad.

U petak, 13. maja, biće održana još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi za sve punoletne srednjoškolce i akcija „Paket za novorodjenu bebu“.

Takođe, od 13. do 15. maja, volonteri Crvenog krsta Zaječar, učestvovaće na obuci o dobrovoljnom davalaštvu krvi u Mitrovom Polju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.

POVEZANE VESTI:

Crveni krst Zaječar obeležava Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Manifestacija Timočko kolo 8. oktobra u Salašu

U Salašu kod Zaječara u subotu 8. oktobra, prvi put će biti odrganizovana manifestacija narodnog stvaralaštva "Timočko kolo", na...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img