subota, 1 oktobra, 2022

NSP KC Zaječar – Udruženje veterana PJP obeležilo “30 godina postojanja PJM-PJP“

Pročitaj

Delegacija Nezavisnog sindikata policije Koordinacionog centra Zaječar, na poziv bratskog Udruženja veterana PJP prisustvovala je svečanosti u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, na kojoj je obeležen jubilej “30 godine PJM-PJP i na kojoj je otvorena izložbena postavka fotografija “POLICIJSKA BRIGADA SLAVOM OVENČANA“.

Predstavnici iz Zaječara bili su predsednik KC Zaječar, Igor Stojadinović i potpredsednik KC Zaječar, Robert Ristić, a podršku organizaciji ove svečanosti dala je i Policijska brigada.

Svečanost je otvorio predsednik skupštine Republike Srbije Ivica Dačić koji je u svom govoru istakao da moramo da čuvamo sećanje na pripadnike Posebnih jedinica policije.

“Ova izložba je samo malo svedočanstvo o tome koji put su prešli naši specijalni policajci, sa kakvim izazovima se se suočavali i koliko su doprineli da danas imamo jaku i stabilnu Srbiju i u svakom trenutku bezbednu za naše građane. Udruženje veterana PJP nas je ovim podsetilo da imamo dug prema njima i njihovima kolegama koji su godinama bdeli nad našom bezbednošću izlažući opasnostima svoje zdravlje i živote“ – rekao je Dačić.

Prisutnima su se obratili predsednik Udruženja veterana PJP Saša Pantelić, predstavnik Udruženja veterana PJP, penzionisani pukovnik policije Branko Prljević, penzionisani general Vojske Srbije i prvi komandant 72. Brigade za specijalne operacije Milorad Stupar, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić, Komandant Policijiske brigade, potpukovnik policije Radosalv Repac i predsednik Nezavisnog sindikata policije Koordinacionog centra Zaječar Igor Stojadinović.

Igor Stojadinović se u uvodnom delu zahvalio bratskom Udruženju veterana PJP na pozivu i iskazanom poštovanju. Takođe je preneo i pozdrave svim prisutnima od strane Nezavisnog sindikata policije, zahvalio se prisutnim predstavnicima porodica stradalih kolega, svim ranjenim kolegama, svim borcima-veteranima iz policije i vojske, boračkim organizacijama i prisutnim kolegama iz Policijske brigade, Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije.

Stojadinović je istakao da je ponosan na činjenicu potpisanog protokola i otpočete saradnje između Udruženja veterana PJP i Nezavisnog sindikata policije, kao i na sve dosadašnje zajedničke aktivnosti. Naglasio je da Nezavisni sindikat policije izuzetno ceni nemerljiv doprinos Udruženja veterana PJP na polju negovanja sećanja na “Vitešku jedinicu PJP“, kao i na njihovu brigu o porodicama stradalih kolega, ranjenima i svim borcima-veteranima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Vlada dozvolila poskupljenje šećera i piletine

Umesto 102,99 dinara, šećer će od sada koštati 109,99 dinara, propisala je Vlada Srbije novu maksimalnu cenu ove namirnice....
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img